top of page

Restaurangmat hemma på 5 minuter

pastakit.jpg

Med våra pastakit kan du enkelt ta med dig din middag hem och laga den själv på 5 minuter. Vi har valt ut dom rätter som både är grymt goda men även enkla att laga till själv hemma. 

Tillagningen är enkel. Koka din pasta, under tiden värmer du övriga ingredienser och blandar innan servering!

Se längre ner för sidan för längre beskrivning och vilka varianter vi har!

Våra rätter

Pasta

Pesto

Vår pesto genovese får sin härliga gröna färg ifrån basilikablad som vi mixar med parmesan, pinjenötter och olivolja. Äkta råvaror ger en härlig smak. 

Pasta 

Funghi

Vår svampfond gör vi på blandade svampar som sedan blandas med grädde för en härligt mustig svampsmak. Du värmer denna tillsammans med våra stekta skogschampinjoner så blir det magi

Pasta

Ragu

Långkokt högrev med musigt sås där vi tillsatt bland annat rödvin och vår egna köttfond. Du blandar denna med Porta vias stolthet tomatsåsen gjord på körsbärstomater.

Pasta 

Burrata

Vår mustiga tomatsås gjord på körsbärstomater tillsammans med en härligt krämig burrata som delas i två lika delar (eller varför inte köpa till en extra för en extra lyxig måltid?)

Pasta pesto

Recept

Koka pasta

Vi gör vår egna pasta i restaurangen varje dag av durumvete, när den kokas rätt blir den härligt al dente och den räfflade ytan fångar upp såsen i pastan på ett härligt sätt. 

Pasta skall kokas ordentligt och i mycket vatten som är rejält salt, tänk att pastan skall dansa i vattnet. En påse med 2 portioner kokas i 3 liter vatten med 30 gram salt. Eftersom det handlar om färsk pasta är det svårt att ge en exakt tid, beror lite på hur många timmar det gått sedan vår produktion. Smaka av efter 2 minuter, den skall vara rejält al dente, hellre för kort än för lång tid!

Innan du häller av pastan skall du spara ca 2 deciliter pastavatten, vattnet används i såsen för att få en härligt krämig sås (pastavattnet innehåller stärkelse som reder din sås)

Pesto

Vår pesto gör vi av parmesan, pecorini, pinjenötter, basilika och olivolja. 

Under tiden pastan kokar värmer du peston varsamt (vi vill inte att peston skall koka, då tappar den lite smak). När vi gör den i restaurangen har vi en skvätt grädde i, då blir den lite lenare. 

Tillsätt lite av pastavattnet och rör runt, tillsätt pastan och slunga runt allt tills du har en fin konsistens på såsen. vill du har lite lösare sås adderar du lite mer vatten. 

Ragu

Blanda vår långkokta högrev med vår mustiga tomatsås och värm upp. Tillsätt pastavatten och koka ihop till en krämig sås. Blanda i pastan, slunga och servera med parmesan på toppen! 

Funghi

Värm upp grädden som vi smaksatt med vår härliga svampfond, låt koka tillsammans med pastavatten till en härligt krämig sås, blanda på slutet i parmesan (den vill vi inte koka för mycket) och pasta, slunga och servera!

Burrata

Värm upp vår mustiga tomatsås, blanda med pastan, toppa med burrata, enkelt men otroligt gott!!

bottom of page