top of page

Pesto Genovese


Ciao, mina kära matälskare! Det är Filippo här, och idag tänkte jag dela med mig av Porta Vias traditionella recept på Pesto Genovese, direkt från det vackra Genua. Denna klassiska italienska sås är enkel att tillaga och fylld med smak. Följ med mig på denna kulinariska resa!

Ingredienser (ca 6 personer):

 • Basilika: 50 g

 • Pinjenötter: 15 g

 • Vitlök: 2 vitlöksklyftor

 • Parmesan: 50 g

 • Pecorino: 50 g

 • Extra jungfruolivolja: 1 dl

 • Lite salt

Tillagning:

 1. Förbered Basilikan: Börja med att skära basilikan i mindre bitar. Denna ört är hjärtat av vår Pesto Genovese, och dess färska doft kommer att föra dig rakt till Italiens soliga kuster.

 2. Mixa Basilikan: Ta fram din stavmixer och mixa basilikan tillsammans med nästan all olivolja, men spara lite olja för nästa steg.

 3. Mixa Vitlök och Pinjenötter: I en separat behållare, mixa vitlöksklyftorna och pinjenötter med den sparade olivoljan till en slät konsistens. Det är blandningen av dessa ingredienser som ger Pesto Genovese dess karaktäristiska smak.

 4. Blanda Samman: Nu, blanda ihop basilikamixen med vitlöks- och pinjenötmixen. Det är dags att låta smakerna dansa tillsammans!

 5. Tillsätt Osten och Mixa: Tillsätt både parmesan och pecorino till mixen och en nypa salt, och ge det en sista omgång med stavmixern tills du får en len och fin kräm.

Användning på Porta Via:

Vår härliga Pesto Genovese är en stjärningrediens i flera av våra rätter på Porta Via. Vi använder den som en frisk och smakfull topping på vår knapriga Focaccia, som en rik sås i våra pastarätter, samt som en robust bas på vår Pizza al Taglio. Varje droppe av denna pesto förhöjer smakerna och för dig närmare det italienska kökets hjärta.

Avslutning:

Din Pesto Genovese är nu redo att serveras! Oavsett hur du väljer att njuta av den, är jag säker på att dess rika, fylliga smaker kommer att föra dig rakt till hjärtat av Italien. Buon appetito!


Pasta pesto

13 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page