top of page
vy drottning.jpg

Om oss

Porta via startade 2022 på Centralen i Göteborg. Vi drivs av vår passion att laga italiensk mat med lokal inspiration. Vi lagar all mat från grunden med råvaror av hög kvalitet, alltid med god smak i fokus. Sitt ner på plats i våra trevliga lokaler, en lugn oas mitt på Centralen eller välj take away. Nedan kan du läsa lite mer om vår mat.

Färsk pasta

Färsk pasta

Vår färska pasta görs ifrån grunden på plats i restaurangen. Det är väldigt enkelt då vi har en fin pastamaskin. Färsk pasta är verkligen något annat, du känner skillnaden!

Pasta i restaurangmiljö

Njut på plats

Sitt ner i våra fina lokaler, du hittar 40 sittplatser i trevlig miljö!

Take away pasta

Take away

Dom allra flesta rätter vi serverar kan du få som Take away, perfekt för tåget, lunch på kontoret eller varför inte ta med hem!

Pizza al taglio

Pizza al taglio

Du kanske känner igen pizzan om du varit i Rom. Kallas även "Roman style". Stenugnsbakad, självklart med surdeg och lite tjockare än en "vanlig" pizza. Vi har både tomatbaserade med vår egna mustiga tomatsås eller "bianca". 

espresso croissant

Espressobar

Lyxigt, lokalt rostat i Göteborg av da Matteo. Vi har valt en rund och fin böna men inte riktigt så hårt rostad som en traditionell italiensk espresso. Vi är övertygade om att du kommer älska vårt kaffe!

Birra moretti fatöl

Bar

Du kan sätta dig ner för en god Birra moretti på fat, välja någon av våra flasköl. Vi har självklart även vitt & rött vin, rose, prosecco och drinkar. Starta din weekend hos oss!

Italiensk passion, lokal inspiration

bottom of page